Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Praktické aplikace antropologie - KA (KSA / PAAN)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSA / PAAN - Praktické aplikace antropologie - KA, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Praktické aplikace antropologie, interdisciplinarita a transdisciplinarita antropologie;Aplikace v historických vědách;Aplikace v biologii a ekologii;Aplikace v sociologii;Aplikace v etnologii;Aplikace v religionistice;Aplikace v lékařství a zdravotnictví;Aplikace v psychologii;Aplikace v sociální sféře;Aplikace v kulturálních studiích;Aplikace v médiích a politice;Aplikace v komunitních studiích.

Získané způsobilosti

Po úspěšném absolvování kurzu bude student schopen popsat přesahy antropologie na další disciplíny a diskutovat přesahy k dalším disciplínám z oblasti historických věd, biologie, ekologie, sociologie, etnologie, religionistiky, lékařství, zdravotnických oborů, psychologie, teologie a dalších. Student bude schopen zpracovat dané téma na základě metody aplikované antropologie a obhájit je. V kontaktu s odborníky student bude umět posoudit relevantnost aplikace antropologie v interdisciplinárním přesahu a bude schopen argumentovat a diskutovat na dané téma.

Literatura

WAARDENBURG, Jacques. Classical Approaches to the Study of Religion, 1999. ANTES, Peter, GEERTZ, Armin; WAME. R. R.. New approaches to the study of religion. Vol. 1, Regional, critical, and historical approaches. Berlin : Walter de Gruyter, 2008. ISBN 978-3-11-020551-0. Antes, Peter,; Geertz, Armin W.,; Warne, R. R. New approaches to the study of religion. Vol. 2, Textual, comparative, sociological, and cognitive approaches. Berlin : Walter de Gruyter, 2008. ISBN 978-3-11-020552-7. DU BOIS, W. E. Burghardt. The Negro Church, Atlanta: Atlanta University Press, 1903. VÁNĚ, Jan. Výzkumy věnující se podobám religiozity v České republice po roce 1989?, in: Krejčí, Jindřich. Cesty k datům. Zdroje a management sociálněvědních dat v České republice. Praha: Slon, 355-376.

Požadavky

Úspěšné absolvování kurzu je podmíněno četbou odborné literatury v anglickém jazyce v rozsahu 50 ts a v českém jazyce 150 ts, vypracováním eseje 10 ns.

Garant

PhDr. Daniel Topinka, Ph.D.