Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Právo pro soc. pracovníky** - A (KSA / PRA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSA / PRA - Právo pro soc. pracovníky** - A, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Obecná charakteristika soukromého práva2. Osoby, fyzické osoby, svéprávnost.3. Opatrovnictví člověka.4. Právní jednání.5. Manželství6. Poměry mezi rodiči a dítětem7. Opatření na ochranu dítěte8. Dědické právo9. Nájem bytu10. Občanské právo procesní11. Řízení před soudy12. Sociálně-právní ochrana dětí

Získané způsobilosti

Student zná strukturu občanského zákoníku.Student je schopen základní terminologické orientace v oblasti soukromého občanského práva.Student definuje základní instituty soukromého občanského práva.Student dokáže posoudit právní aspekty sociální situace klienta z pohledu soukromého občanského práva.Student umí aplikovat jednotlivé instituty soukromého občanského práva ve vztahu k řešení sociální situace klienta.Student je schopen znalost soukromého občanského práva využít v rámci poradenského procesu a případové práce s klientem.

Literatura

Hrušáková, M., & Králíčková, Z. (2006). České rodinné právo. Brno: Masarykova univerzita. příslušné právní normy v platném znění. Novotná, V., & Fejt, V. (2009). Sociálně-právní ochrana dětí. Praha: Univerzita Jana Amose Komenského. Hrušáková, M. (1993). Dítě, rodina, stát: (úvahy nad právním postavením dítěte). Brno: Masarykova univerzita. Hrušáková, M. (2009). Zákon o rodině ;: Zákon o registrovaném partnerství : komentář. Praha: C.H. Beck. Tilsch, E., & Spáčil, J. (2012). Občanské právo: část všeobecná. Praha: Wolters Kluwer Česká republika.

Požadavky

Aktivní účast na přednáškách a semináři. Kolokviální práce. Student zvolí pět modelových případů z deseti zadaných a aplikuje získané znalosti z kursu do strategie řešení nastíněného sociálního problému individua či rodiny. Rozsah práce 3-5 normostran.

Garant

PhDr. Eva Klimentová, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Eva Klimentová, Ph.D.