Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Právo pro personalisty* - A - profil. PM (KSA / PRAP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSA / PRAP - Právo pro personalisty* - A - profil. PM, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Obecné výklady - pojetí pracovního práva a jeho postavení v systému práva,prameny pracovního práva, pracovněprávní vztahy.2. Právní vztahy účasti na práci.3. Povinnosti stran pracovního poměru.4. Vznik a změny pracovního poměru..5. Skončení pracovního poměru.6. Pracovní doba a doba odpočinku.7. Odměňování zaměstnanců.8. Překážky v práci.9. Péče o zaměstnance.10. Odpovědnostní vztahy.11. Dohody o pracích konaných mimo pracovní poměr.

Získané způsobilosti

Cílem kurzu je seznámit studenty se základními informacemi o pojetí pracovního práva a jeho postavení v systému práva, dále kurz seznamuje posluchače s podstatnými aspekty individuálního pracovního práva (zejména právní vztahy účasti na práci, vznik, změny a skončení pracovního poměru, pracovní doba a doba odpočinku, odměňování, péče o zaměstnance, odpovědnostní vztahy a doplňkové pracovněprávní vztahy). Důraz je kladen na praktické dovednosti studentů v oblasti personální práce, zejména vyhotovování pracovních smluv, dohod, vnitřních předpisů, atd.

Literatura

Zákon č. 262/2006 Sb. - zákoník práce. Bělina, M. a kol. Pracovní právo. 3. doplněné a přepracované vydání. C. H. Beck, Praha, 2007.

Požadavky

Je požadována pravidelná aktivní účast na výuce, studium literatury podle zadání a vypracování závěrečné práce.

Garant

Mgr. Bc. Klára Tesaříková Čermáková

Vyučující

Mgr. Bc. Klára Tesaříková Čermáková