Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Profilový seminář I*.-profil.PM - A (KSA / PSE11)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSA / PSE11 - Profilový seminář I*.-profil.PM - A, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Vytvoření a založení fiktivní firmy. Legislativní ošetření tohoto subjektu. Stanovení strategie, cílů a vizí vzniklé organizace.2.-3. Vytvoření a vymezení pracovních pozic včetně obsahu práce a nároků kladených na daného pracovníka. Tvorba organizační struktury.4.-5. Na základě popisů pracovního místa sestavit výběrové řízení pro přijetí nových pracovníků do fiktivní firmy.6. Vymezení forem a obsahu náboru vhodných uchazečů.7.-8. Praktické ověření správného vymezení a určení výběrového procesu. Natáčení na video a poté zhodnocení chyb a pozitiv, kterých se studenti při výběrovém pohovoru dopustili.9. Hodnocení pracovního výkonu a hodnocení pracovníka. Pro fiktivní firmu.10. Eliminace chyb hodnotitelů v konkrétním organizačním prostředí.11.-12. Tvorba motivačního programu. Sestavení základních kroků procesu tvorby motivačního programu firmy.

Získané způsobilosti

Cílem kurzu je získání základní dovednosti aplikovat technologické postupy řízení lidského potenciálu v ziskové organizaci. Dovednost je soustředěna na kompetenci identifikovat, definovat a implikovat andragogické prostředky do oblasti personální práce takovým způsobem, aby výsledkem celého andragogického působení byl motivovaný zaměstnanec, který pro organizaci je ochoten odvést očekávaný výkon v požadované kvalitě.

Literatura

Kariéra - pondělní příloha Hospodářských novin. Koontz, H., Weihrich, H.:. Management. Praha 1993. Bělohlávek, F.:. Osobní kariéra. Praha 1993. Stýblo, J.:. Personální management. Praha 1992. Stýblo, V.:. Personální management. Praha 1996. Stýblo, V.:. Personální strategie a styl řízení. Praha 1991. Bedrnová, E., Nový, I.:. Psychologie a sociologie v řízení firmy. Praha 1994. Bedrnová, E., Nový, I.:. Psychologie a sociologie v řízení firmy. Praha 1998. Milkovich, G., Boudreau, J.:. Řízení lidských zdrojů. Praha 1993. Koubek, J.:. Řízení lidských zdrojů. Praha 1997.

Požadavky

Povinně zapisují studenti profilace Personální management.

Garant

PhDr. Veronika Gigalová, Ph.D.