Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Psychopatologie 2** - A - profil. SP (KSA / PSPT2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSA / PSPT2 - Psychopatologie 2** - A - profil. SP, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Mezinárodní klasifikace nemocí -10. revize.2. Organické duševní poruchy včetně symptomatických.3. Duševní poruchy a poruchy chování vyvolané užíváním psychaktivních látek.4. Schizofrenie, schizotypní poruchy a poruchy s bludy.5. Poruchy nálady.6. Neurotické poruchy, poruchy vyvolané stresem a somatoformní poruchy.7. Behaviorální syndromy spojené s fyziologickými poruchami a somatickými faktory.8. Poruchy osobnosti a chování u dospělých.9. Mentální retardace.10. Poruchy psychického vývoje.11. Poruchy chování a emocí se začátekm obvykle v dětství a adolescenci.

Získané způsobilosti

Student dokáže vymezit základní potologické podoby průběhu psychických dějů.Student zná základní rozdíly mezi soudobým klasifikačním systémem duševních poruch a poruch chování a systémy předchozími.Student umí vyjmenovat základní charakteristiky každé z deseti základních skupin duševních poruch.Student umí vyhledat v dostupném klasifikačním systému jednotlivé duševní poruchy a poruchy chování.Student dokáže pomocí klasifikačního systému vyjmenovat základní diagnostická kritéria duševních poruch a poruch chování.

Literatura

Smolík, P. Duševní a behaviorální poruchy. Průvodce klasifikací, nástin nozologie, diagnostika. Praha: Maxdorf Jessenius, 1996. Mezinárodní klasifikace nemocí 10. revize. Duševní poruchy a poruchy chování: Popisy klinických příznaků a diagnostická vodítka. Praha: Psychiatrické centrum, 1992. Svoboda, M., Češková, E. Psychiatrie a psychopatologie. Praha: Portál, 2012. Praha: Portál, 2012. Höschl, C. Psychiatrie pro praktické lékaře. Praha, 1999. Kliment, P. (2013). Psychopatologie. Olomouc: VUP, 2013. Olomouc:VUP.

Požadavky

Aktivní účast na výuce, minimálně 70% úspěšnost v závěrečném zkoušení.

Garant

PhDr. Mgr. Naděžda Špatenková, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Mgr. Naděžda Špatenková, Ph.D.