Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Psychologie učení a vzdělávání - A (KSA / PUV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSA / PUV - Psychologie učení a vzdělávání - A, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Současné přístupy k problematice učení a k jeho typologii.Přehled vlivných teorií učení a možnosti jejich aplikace v andragogice.Předpoklady dospělých k učení a vzdělávání.Motivace jako faktor úspěšného učení dospělých.Průběh učení a jeho fáze.Regulace a autoregulace učení dospělých.Styly učení a možnosti jejich ovlivňování u dospělých.Sociálně psychologické aspekty učení a vzdělávání dospělých.Psychohygienické aspekty učení a vzdělávání dospělých.

Získané způsobilosti

kompetence v rozsahu cíle předmětu

Literatura

Hartl, P. Kompendium pedagogické psychologie dospělých. Praha: Karolinum, 1999. Machalová, M.:. Psychológia vo vzdelávaní dospelých. Bratislava: Gerlach Print 2006. KULIČ, V. Psychologie řízeného učení. Praha : Academia, 1992. Petřková, A.:. Psychologie učení a vzdělávání dospělých. Olomouc: HANEX, 2006. MAREŠ, J. Styly učení žáků a studentů. Praha, 1998. ISBN 80-7178-246-7.

Požadavky

Na základě probraného učiva viz Obsah a Literatura.

Garant

PhDr. Mgr. Naděžda Špatenková, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Mgr. Naděžda Špatenková, Ph.D.