Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sebevražedné chování 1 - KA (KSA / SCHD3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSA / SCHD3 - Sebevražedné chování 1 - KA, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Život a smrt jako spojené nádoby.Smrt a nesmrtelnost. Život po smrti. Mytologie.Zkušenost smrti.Dobrovolná smrt. Sebevražedné chováníSmrt jako problém pozůstalých.Smrt přirozená a nepřirozená. Smrt přirozená a potlačená.Smrt v nemocnici. Eutanázie. Lékařská etika.

Získané způsobilosti

kompetence v rozsahu cíle předmětu

Literatura

DÜLMAN, R. van. Bezectní lidé. Praha: Dokořán, 2003. HILLMAN, J. Duše a sebevražda. Praha: Sagittarius, 1997. ŠPATENKOVÁ, N. Poradenství pro pozůstalé. Praha: Grada, 2008. SCHMITT, J. C. Revenanti. Praha: Argo, 2002. SCHELER, M. Řád lásky. Praha, 1971. VIEWEGH, J. Sebevražda a literatura. Brno: Psychologický ústav AV ČR, 1996. ASSMANN, J. Smrt jako fenomén kulturní teorie. Praha: Vyšehrad, 2003. GINZBURG, C. Sýr a červi . Praha: Argo, 2000. LANDSPERG, P. L. Zkušenost smrti. Praha: Vyšehrad, 1990.

Požadavky

Na základě probraného učiva viz Obsah a Literatura.

Garant

Mgr. Andrea Preissová krejčí, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Andrea Preissová krejčí, Ph.D.