Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Seminář k bakalářské práci I. - APM (KSA / SEBP1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSA / SEBP1 - Seminář k bakalářské práci I. - APM, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Výběr tématu bakalářské diplomové práceSpecifikace možností studentů, objektu zkoumání, předmětu zkoumání, zdroje informací, závěry práce a její přínos.2. Vstřícné téma bakalářské diplomové práceDetailní objasnění očekávání ze strany školy. Obvyklá témata závěrečných prací, atraktivní a nebezpečná témata, témata bezpečná a doporučená. Sběr informací - kdo, co, jak, kde, s kým a proč.3. Formulace cíle bakalářské diplomové práceÚskalí cíle, přiměřenost cíle, doporučená podoba cíle, pravidlo SMART.4. Volba vedoucího práce/konzultanta bakalářské diplomové práceKvalifikační předpoklady, interní a externí vedoucí, podoba spolupráce studenta a vedoucího práce, podmínky a zásady spolupráce.5. Administrativní zadání bakalářské diplomové práceFormuláře, postup, spolupráce s vedoucím práce, korespondenční úkol Edis, Stag6. Strategie psaní bakalářské diplomové práceStrategie dosažení vytýčeného cíle, přístupy, metody a techniky, rozsah práce. Výběr literatury k tématu, rešerše.7. Anotace a Úvod v bakalářské diplomové práciVýchodiska práce, vymezení základních očekávání, strategie tvorby anotace a Úvodu, precizní vymezení cíle, vazba cíle práce, postupu tvorby práce, a příp. cíle empirického šetření.8. Strukturování bakalářské diplomové práceTvorba struktury práce, postup zpracování práce, induktivní a deduktivní postupy. Závěr.9. Formální úprava textuOpakování zásad štábní kultury, bibliografické normy (viz Andragogický proseminář), doporučení k odkazování a využití informačních zdrojů, autorský zákon, plagiátorství.10. Odevzdání bakalářské diplomové prácePostup odevzdání, formality, související dokumenty, posudky - vedoucího i oponenta.11. Obhajoba bakalářské diplomové práceStrategie přípravy na obhajobu, příprava autoreferátu. Průběh obhajoby, role posudků, možné scénáře průběhu a výsledků obhajoby.12. Diskuse nad obtížnými momenty přípravy, tvorby, odevzdání a obhajoby bakalářské diplomové práce.

Získané způsobilosti

- Student zná proces výběru tématu bakalářské práce.- Student dokáže definovat cíl své bakalářské práce.- Student dokáže popsat objekt i předmět bakalářské práce, dokáže určit vhodnou metodiku zkoumání a určit základní kroky pro její zpracování.- Student zná základní soubor odborné literatury k tématu a orientuje se v dané oblasti.- Student zná veškeré formální náležitosti související s odevzdáním Zadání bakalářské práce, dále s odevzdáním finalizované bakalářské práce.- Student má jasnou představu o tom, jak probíhá obhajoba bakalářské práce a ví, jak se na ni připravit.- Student dokáže na odpovídající úrovni zpracovat vstřícné téma bakalářské práce.- Student dokáže vysvětlit cíl své bakalářské práce a postup jejího zpracování, dokáže si téma v rámci diskuse obhájit.- Student je schopen uplatnit znalost jednotlivých témat studijního oboru, aplikovat vybrané téma do praxe, nalézt vhodnou problematiku a detailně ji vymezit ve formě vstřícného návrhu tématu bakalářské práce. - Student dokáže celý proces zadání bakalářské práce adekvátně administrovat.

Literatura

literatura k příslušnému odbornému tématu BP. Kubátová, H.; Šimek, D.:. Od abstraktu do závěrečné práce. Olomouc 2001. Kubátová, H.:. Rukověť autora diplomky. 1.vydání. Olomouc : Univerzita Palackého, 2009. 121 s. ISBN 978-80-244-2314-2.

Požadavky

Disciplína je zakončena zápočtem. Pro udělení zápočtu je nezbytné odevzdat korespondenční úkol (formulář Vstřícný návrh tématu bakalářské práce), a to do 28. 2. daného roku.

Garant

prof. PhDr. Dušan ŠimekMgr. Markéta Šupplerová