Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Seminář k bakalářské práci - SP (KSA / SEM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSA / SEM - Seminář k bakalářské práci - SP, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Výběr tématu bakalářské diplomové práce: Čemu rozumím? Co mne zajímá? K jakým informacím mám přístup? Jaký výstup bakalářské práce by mohl být přínosem a pro koho?2. Vstřícné téma bakalářské diplomové práce - výhody a nevýhody. Konkretizace tématu bakalářské diplomové práce. Co se tak obvykle píše ve vědě, co se tak obvykle píše ve škole, atraktivní témata, nebezpečná témata, bezpečná témata, rizika jejich uchopení. Sběr informací - kdo, co, kde, kdy, jak, s kým, proč právě tak a ne jinak.3. Formulace cíle bakalářské diplomové práce a jeho úskalí, přiměřenost cíle nárokům bakalářské práce, rizika příliš skromných a příliš ambiciózních cílů, mnoho zajíců, vlkova smrt. SMART.4. Volba vedoucího konzultanta bakalářské diplomové práce - interní a externí vedoucí prací, kvalifikační předpoklady vedoucího práce, formy spolupráce studenta a vedoucího při psaní práce. Výběr literatury ke studiu, rešerše, dostupnost zdrojů.5. Administrativní zadání práce - proces, forma, nezbytné náležitosti, spolupráce s vedoucím, práce se Stagem.6. Strategie psaní bakalářské diplomové práce, strategie dosažení vytýčeného cíle. Přístupy, metody a techniky využitelné při psaní bakalářské diplomové práce. Stanovený rozsah práce.7. Anotace a úvod jako východisko bakalářské diplomové práce. Nezbytné součásti, strategie, očekávání. Vymezení cíle práce, vztah cíle práce a cíle případného empirického šetření.8. Strukturování bakalářské diplomové práce. Závěr bakalářské diplomové práce. Důraz na přehlednost, postup od obecného ke konkrétnímu, formální náležitosti.9. Formální úprava textu. Odkazovací technika - normy, citace, odkazy ke srovnání. Ochrana autorských práv. Plagiátorství.10. Odevzdání bakalářské diplomové práce, související dokumenty, přihláška ke státní bakalářské zkoušce. Posudky práce - posudek vedoucího práce, posudek oponenta.11. Obhajoba bakalářské práce - strategie, příprava. Průběh obhajoby, role posudků, výstupy.

Získané způsobilosti

Student zná proces výběru tématu bakalářské práce.Student ví, jaké náležitosti je nutné doložit ke schválení Zadání bakalářské práce.Student zná požadovanou strukturu bakalářské práce.Student ví, jak probíhá obhajoba bakalářské práce a jak se na ni připravit.Student umí kriticky zvážit možná rizika a možné přínosy modelového cíle práce, modelového tématu bakalářské práce.Student umí vyplnit formulář zadání bakalářské práce.Student dokáže naplánovat strategicky pojatý cíl práce.Student umí nastínit a argumentovat obsahovou strukturu bakalářské práce odpovídající jejímu cíli.Student zvládá efektivně plánovat a připravit k realizaci cíl bakalářské práce, připravit plán struktury práce.Student dokáže celý proces zadání bakalářské práce adekvátně administrovat.

Literatura

Kubátová, H.:. Rukověť autora diplomky. 1.vydání. Olomouc : Univerzita Palackého, 2009. 121 s. ISBN 978-80-244-2314-2.

Požadavky

K udělení zápočtu je nezbytné přepracovat na tutoriálu zkonzultovaný projekt bakalářské práce (vstřícné téma) tak, aby naplňoval všechny zadané požadavky, a odeslat jej ke schválení prostřednictvím e-learningového systému.

Garant

PhDr. Eva Klimentová, Ph.D.