Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Profilový seminář I.** - A (KSA / SEP12)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSA / SEP12 - Profilový seminář I.** - A, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Cílová skupina - osoby bez přístřešíPříklady exkursí:- Zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc Klokánek FOD Kroměříž- Azylový dům pro muže a ženy Samaritán Olomouc- Azylový dům pro ženy a matky s dětmi Vsetín

Získané způsobilosti

Cílová skupina - osoby bez přístřešíStudent zná aktuální sociální síť pomáhajících organizací pro danou cílovou skupinu. Student zná legislativu vztahující se k výkonu sociální práce s cílovou skupinou. Student zná metody práce s cílovou skupinou a umí je využívat. Student zná potřeby cílové skupiny a specifika jejich sociální situace. Zná a umí použít nástroje k jejímu řešení.Student umí získávat potřebné informace a využívat je ve prospěch klienta.Student umí rozeznat rizikové faktory svého působení a stanovit meze své podpory.

Literatura

Matoušek, O., Kodymová, P., & Koláčková, J. (2010). Sociální práce v praxi: specifika různých cílových skupin a práce s nimi. Praha: Portál. Novosad, L. (2006). Základy speciálního poradenství. Praha: Portál.

Požadavky

Povinně zapisují studenti profilace Sociální práce.Povinná účast (min. 75%). Zápočtová práce v rozsahu 5-7 stran. Očekává se, že student v ní prokáže osvojení si obsahu kursu.

Garant

PhDr. Eva Klimentová, Ph.D.