Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sociologický proseminář 2 - S (KSA / SGP2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSA / SGP2 - Sociologický proseminář 2 - S, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsahem prosemináře jsou referáty o odborných textech, které prezentují jednotliví studenti a diskuse o nich.2. Texty ze sociologie kultury3. Texty ze sociologie náboženství4. Texty ze sociologie politiky5. Texty ze sociologie práce6. Texty ze sociologie médií7. Texty ze sociologie vzdělávání a školy8. Texty ze sociologie mládeže9. Texty z historické sociologie10. Závěrečné hodnocení

Získané způsobilosti

Osvojit si základní znalosti o klíčových sociologických textech a seznámit se s postupy jejich kritické analýzy.Studenti disponují základními vědomostmi o hlavních tématech soudobé české sociologie; jsou schopni kritické analýzy a hodnocení. Studenti aplikují teoretické poznatky na modelové situace v české společnosti.Studenti dokážou poznatky zpracovat do podoby vlastního vědeckého textu.

Literatura

Jandourek, J. Čítanka sociologických klasiků. Praha: Grada Publishing, 2010. ISBN 9788024729343.Katrňák, T. Odsouzeni k manuální práci: vzdělanostní reprodukce v dělnické rodině. Praha: Sociologické nakladatelství (SLON), 2004. ISBN 8086429296.Petr, F. Olejomalba a enkaustika. Praha: Peometheus, 1929. Nešpor, Z. R., & Lužný, D. Sociologie náboženství. Praha: Portál, 2007. ISBN 9788073672515.Možný, I. Sociologie rodiny. Praha: Sociologické nakladatelství, 2002. ISBN 8086429059.

Požadavky

Předpokladem pro udělení zápočtu je povinná účast na všech proseminářích, přednesení referátu, jeho písemné vypracování a aktivní diskuse na prosemináři. Konkretizace povinné účasti a další požadavky budou aktualizovány na začátku semestru.

Garant

PhDr. Helena Kubátová, Ph.D.