Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Soc. integrace Romů - KA (KSA / SIR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSA / SIR - Soc. integrace Romů - KA, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.. Popis života v ghettu z různých perspektiv (životní styl, pohled, právní hledisko, atd.)2. Bezpečnost, vyhlídky na vzdělání, bydlení a zaměstnanosti.3. Nástroje sociální integrace.4. Sociální integrace jako soubor vzájemně provázaných aktivit, zejména v oblasti snižování sociálně patologických jevů v oblasti rovného přístupu ke vzdělání.5. Podpora zaměstnanosti a kvality bydlení.

Získané způsobilosti

Po úspěšném ukončení kurzu bude student umět definovat téma sociální integrace Romů; analyzovat konkrétní aspekty sociálního vyloučení, navrhuje řešení pro každou situaci sociálního vyloučení.

Literatura

RŮŽIČKA M. Deskripce a analýza problematiky sociální exkluze v Plzni. Plzeň 2006. Gabal Analysis and consulting, Analýza sociálně vyloučených romských lokalit a absorpční kapacity subjektů působících v této oblasti, Praha 2006. Hirt, T., Jakoubek, M. "Romové" v osidlech sociálního vyloučení. Plzeň, 2002. VÍŠEK, P. Romové ve městě. Praha, 2002.

Požadavky

Program semináře vyžaduje aktivní účast studentů a příprava na semináře bude navržena interaktivně. Dále se předpokládá, že každý student v průběhu semináře přečte tři knihy dle doporučené literatury a rozpracovává seminární práce na dílčích témat kurzu. Předpokládaný rozsah seminární práce je 5-7 stran.

Garant

Mgr. Jaroslav Šotola, Ph.D.