Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Alternativní školy - SM (KSA / SMASK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSA / SMASK - Alternativní školy - SM, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Alternativní pedagogické systémy - pojmosloví2. Podmínky pro vznik alternativ - vývoj společnosti a vědy, efektivita vzdělávání.3. Teoretická východiska jednotlivých alternativ vzdělávání4. Analýza vybraných alternativ reformní pedagogické směry, alternativní školy, inovační postupy.5. Kompatibilita alternativ se současným pojetím vzdělávání v ČR.

Získané způsobilosti

kompetence v rozsahu cíle předmětu

Literatura

RÝDL, K. Alternativní pedagogické hnutí v současné společnosti. 1. vyd. Brno: Marek Zeman, 1994. ISBN 80-900035-8-3.PRŮCHA, J. Alternativní školy a inovace ve vzdělávání. Praha: Portál, 2004. PRŮCHA, J. Alternativní školy a inovace ve vzdělávání. 2. aktual. vyd. Praha: Portál, 2004. ISBN 80-7178-977-1.HORKÁ, H. Angažované učení. In SVOBODOVÁ, J. Výběr z reformních i současných edukačních koncepcí , s. 102-107 Brno: Paido, 2007. WENKE, H., RÖHNER, R. Ať žije škola. Daltonská výuka v praxi. Brno: PAIDO, 2000. VRÁNA, S. aj. Praxe na reformní škole měšťanské. Zlín: Tvořivá škola, 1936. Výběr. Studijní podklad zavěšený v UNIFORu. KRATOCHVÍLOVÁ, J. Projektová výuka. In SVOBODOVÁ, J. Výběr z reformních i současných edukačních koncepcí. s. 57- 81. Brno: Paido, 2007. SVOBODOVÁ, J. Reformní pedagogika v Československu. In SVOBODOVÁ, J. Výběr z reformních i současných edukačních koncepcí. s. 21-34. Brno: Paido, 2007. MATULČÍKOVÁ, M. Reformnopedagogické a alternativně školy a ich prínos pre reformu školy. Bratislava:AG Musica Liturgica, 2007. SVOBODOVÁ, J. Výběr z reformních i současných edukačních koncepcí Brno: Paido, 2007. Brno: MSD, 2007.

Požadavky

Na základě probraného učiva viz Obsah a Literatura.

Garant

PhDr. Danuška Tomanová, CSc.

Vyučující

PhDr. Danuška Tomanová, CSc.