Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Daňová soustava - SM (KSA / SMDS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSA / SMDS - Daňová soustava - SM, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Úvod do daňové teorie - kapitola vymezuje pojem daň, uvádí smysl a význam daní pro ekonomiku, a zabývá se vymezením základních daňových principů.Základní pojmy daňové techniky - kapitola shrnuje základní pojmy v oblasti správy daní jako jsou subjekt a předmět daně,zásady a struktura daňového řízeníDaňová soustava ČR - uvádí do problematiky konstrukce, předmětu a způsobu zdaňování v návaznosti na ustanovení jednotlivých daňových zákonů. Podrobněji je věnována pozornost dani z příjmu, dani z přidané hodnoty, dani z nemovitostí.

Získané způsobilosti

kompetence v rozsahu cíle předmětu

Literatura

Puchinger, Z.:. Daně. Daňová soustava České republiky. UP Olomouc - v přípravě. Kubátová, K. :. Daňová teorie a politika. Eurolex Bohemia, Praha 2000. Daňové zákony a předpisy. ANAG 2004. Strecková, Y. :. Veřejná ekonomie pro školu i praxi. Computer Press, 1998. Hamerníková, B. :. Veřejné finance. Eurolex Bohemia. Praha 1999.

Požadavky

Na základě probraného učiva viz Obsah a Literatura.

Garant

Ing. Zdeněk Puchinger