Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kultura a image - SM (KSA / SMKI)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSA / SMKI - Kultura a image - SM, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Pojetí organizační kultury (vymezení a zdůvodnění kulturalistické interpretace organizace, přednosti oproti mechanickým a organistickým výkladům)Prvky organizační kultury (symbolická interpretace organizace, hmotné a nehmotné symboly, vnější a vnitřní symboly, kultura a image školy jako instituce a školy jako organizace)Typologie organizační kultury (Handyho a Deal-Kennedyho typologie, psychiatrická metafora v typologizaci kultury školy, možnosti a limity výzkumu kultury školy, využití pro vnější komunikaci školy a vytváření image)Formování, udržování a potenciál změny firemní kultury ve školské organizaci (kultura školy jako médium komunikace, cyklus změny kultury, prostředky změny kultury)

Získané způsobilosti

kompetence v rozsahu cíle předmětu

Literatura

Šimek, D.:. Kultura a image školy. Bělohlávek, F. a kol. :. Management. Rubiko, Olomouc, 2001. Nový, I.. Podniková kultura a identita. VŠE, Praha 2001. Bedrnová, E., Nový, I. a kol. Psychologie a sociologie řízení. Praha: Management Press , 2004. ISBN 80-7261-064-3.

Požadavky

Na základě probraného učiva viz Obsah a Literatura.

Garant

prof. PhDr. Dušan Šimek

Vyučující

Mgr. Jaroslav Bezchleba