Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Zátěžové situace - SM (KSA / SMZS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSA / SMZS - Zátěžové situace - SM, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Jedná se o zážitkový seminář vedený formou interaktivních her. Účastníci si všechny aktivity sami zažijí a v rámci reflexe se pokusí promyslet jejich aplikaci do vlastního vyučovacího procesu nebo života - soukromého či pracovního.Cílem je získat povědomí o pocitu vlastní hodnoty, o základních komunikačních technikách, o dovednostech a taktikách jednání a o určení osobního stylu řešení stresových situací. Program je zaměřen i na osvojení principů a strategií řešení interpersonálních problémů a konfliktů a jejich prevenci.

Získané způsobilosti

kompetence v rozsahu cíle předmětu

Literatura

Kern a kol.. Přehled psychologie. Praha : Portál, 1999. Helus. Psychologie pro střední školy, Fortuna, Praha 1999. Forýtková, D. Zátěžové situace. Speciálně připravené studijní texty pro distanční studium. Capponi, Novák. Asertivně do života, Grada, Praha 1994. Canfield a kol. Hry pro výchovu k odpovědnosti a sebedůvěře, Portál, Praha 1998. Belz a kol.. Klíčové kompetence a jejich rozvíjení, Portál, Praha 2001. McGill. Řízení konfliktů, Grada, Praha 1996. Silberman, M. 101 metod pro aktivní výcvik a vyučování. Praha: Portál, 1997. ISBN 80-7178-124-X.

Požadavky

korespondenční úkol, max. rozsah 10 normostran (bude upřesněno na tutoriálu)

Garant

PhDr. Petra Vávrová

Vyučující

PhDr. Eva BlažkováPhDr. Petra Vávrová