Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sociální andragogika - A (KSA / SOAND)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSA / SOAND - Sociální andragogika - A, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Sociální andragogika, vymezení předmětu, metody zkoumání.2. Cíle a obsah sociální andragogiky.3. Funkce sociální andragogiky.4. Metody sociální andragogiky.5. Osobnost sociálního andragoga.6. Uplatnění poznatků sociální andragogiky v sociální práci s nositeli zdravotního postižení.7. Uplatnění poznatků sociální andragogiky v sociální práci s nositeli duševní poruchy.8. Uplatnění poznatků sociální andragogiky v sociální práci s lidmi bez domova.9. Uplatnění poznatků sociální andragogiky v sociální práci s jedinci ve výkonu trestu.10. Uplatnění poznatků sociální andragogiky v sociální práci s příslušníky etnických menšin.11. Uplatnění poznatků sociální andragogiky v sociální práci s rodinou.12. Uplatnění poznatků sociální andragogiky v sociální práci se seniory.

Literatura

Beneš, M. (2014). Andragogika. Praha: Grada. Palán, Z. (2002). Výkladový slovník: lidské zdroje : výchova, vzdělávání, péče, řízení. Praha: Academia. Beneš, M. (2001). Andragogika: filozofie - věda. Praha: Eurolex Bohemia. HATÁR, C. (2009). Sociálna pedagogika, sociálna andragogika a sociálna práca : teoretické, profesijné a vzťahové reflexie. Praha : Česká andragogická společnost.

Požadavky

Student vypracuje a přednese seminární práci v rozsahu pěti normostran. Jeho úkolem je tvůrčím způsobem aplikovat poznatky sociální andragogiky na práci s vybranou skupinou klientů v sociální práci.

Garant

PhDr. Eva Klimentová, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Eva Klimentová, Ph.D.