Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sociální integrace 2 - KA. (KSA / SOIN2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSA / SOIN2 - Sociální integrace 2 - KA., Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Romové v ČR -historie a současnostRomové a etnicitaSociální vyloučení a chudobaRomové a sociální vyloučeníSociálně vyloučené lokality a jejich vznikKultura chudoby a život v lokalitáchRomové v procesu vzděláváníRomové na trhu práceRomové a bydleníSociálně vyloučené lokality a kriminalitaSociálně vyloučené lokality a návykové chováníCesta z ghetta

Získané způsobilosti

kompetence v rozsahu cíle předmětu

Literatura

Gabal Analysis and consulting. Analýza sociálně vyloučených romských lokalit a absorpční kapacity subjektů působících v této oblasti, Praha 2006. Hirt, T., Jakoubek, M. "Romové" v osidlech sociálního vyloučení. Plzeň, 2002. Mareš, P., Sirovátka, T.. Sociální vyloučení (exkluze) a sociální začlenování (inkluze). Sociologický časopis, Praha 2008. Gabal Analysis and consulting. Analýza migracního klimatu a migracních tendencí do západoevropských zemí v romských komunitách, Praha 2008. Jakoubek, M (vyd.).. Cikáni a etnicita, Praha 2008. RŮŽIČKA M. Deskripce a analýza problematiky sociální exkluze v Plzni. Plzeň 2006. Gabal Analysis and consulting. Dlouhodobý monitoring sociálně vyloučených lokalit - České lokality, Praha 2010. Horváthová, J. Kapitoly z dějin Romů. Praha: Nakladatelství Lidových novin, 2002. Šišková, T. (ed.). Menšiny a migranti v České republice. Praha: Portál, 2001. Allport, G.W. O povaze předsudků. Praha: Prostor, 2004. Jakoubek, M., Hirt, T. (eds.). Romové: kulturologické etudy. Plzeň, 2004. VÍŠEK, P. Romové ve městě. Praha, 2002. Jára, M. (ed.). Sociální diskriminace pod lupou. Metodika identifikace diskriminačního jednání a doprovodných negativních jevů v bydlení a zaměstnávání. Otevřená společnost, o.p.s., 2006. Gabal Analysis and consulting. Sociologická analýza přechodů romských dětí ze sociálně vyloučeného prostředí ze základních na střední školy, Praha 2010. Gabal Analysis and consulting. Vzdělanostní dráhy romských žákyň a žáků v okolí sociálně vyloučených romských lokalit, Praha 2009. Šotolová. Vzdělávání Romů, Praha 2010.

Požadavky

Na základě probraného učiva viz Obsah a Literatura.

Garant

Mgr. Martin Navrátil, Ph.D.