Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sociální struktura české společnosti-S (KSA / SSCS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSA / SSCS - Sociální struktura české společnosti-S, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Odlišná ideová východiska v pojetí sociální transformace české společnosti po roce 1989.Odlišná teoretická východiska a jejich interpretace.Odlišná metodika empirických výzkumů a přehled hlavních problémůProměny sociálních nerovností, obnova konzistence sociálního statusuLegitimita sociálních nerovnostíSociální mobilitaStátní socialismus a sociální transformace po roce 1989Ekonomické nerovnostiVzdělání a vzdělávací systémProměny způsobu života. Proměna představ o předpokladech úspěchu a změny v životních strategiích.Proměny politických postojů a volebního chováníIndividualizace

Získané způsobilosti

kompetence v rozsahu cíle předmětu

Literatura

Mansfeldová, Z., Tuček, M. Současná česká společnost. Sociologické studie. Praha: SOÚ AV ČR, 2002. Machonin, P., Tuček, M. 1996. Česká společnost v transformaci. K proměnám sociální struktury. Praha: SLON. Matějů, P., Vlachová, K. 2000. Nerovnost, spravedlnost, politika. Česká republika 1991 - 1998. Praha: SLON. Šanderová, J. 2000. Sociální stratifikace. Problém, vybrané teorie, výzkum. Praha: UK.

Požadavky

Na základě probraného učiva viz Obsah a Literatura.

Garant

PhDr. Helena Kubátová, Ph.D.