Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Teorie a metody soc. práce II.**-p.SP-A (KSA / TMS21)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSA / TMS21 - Teorie a metody soc. práce II.**-p.SP-A, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Lidský vztah v sociální práci2. Mlčící klient3. Nedobrovolný klient4. Depresivní klient5. Manipulující klient6. Klienti se zdravotním postižením

Získané způsobilosti

Studenti charakterizují lidský vztah v pomáhajících profesích, znají jeho přínosy a rizika.Studenti charakterizují problémového klienta v sociální práci a jeho základní podoby.Studenti charakterizují základní zdravotní postižení a jejich dopad na realizaci sociální práce s takovým klientem.Studenti umí kriticky zhodnotit využití lidského vztahu v praxi sociální práce.Studenti se orientují ve stávající nabídce odborné literatury k tématu kurzu a dokáží této kompetence využít ke svému dalšímu vzdělávání.

Literatura

Matoušek, O., Kodymová, P., & Koláčková, J. (2010). Sociální práce v praxi: specifika různých cílových skupin a práce s nimi. Praha: Portál. Matoušek, O. (2012). Základy sociální práce. Praha: Portál. Gabura, J., & Pružinská, J. (1995). Poradenský proces. Praha: Sociologické nakladatelství (SLON). Matoušek, O. (2008). Slovník sociální práce. Praha: Portál. Matoušek, O. (2008). Metody a řízení sociální práce. Praha: Portál. Watzlawick, P., Bavelas, J. B., Jackson, D. D., Janečková, B., & Vybíral, Z. (2011). Pragmatika lidské komunikace: interakční vzorce, patologie a paradoxy. Brno: Newton Books.

Požadavky

Povinně zapisují studenti profilace Sociální práce.Kolokviální práce. Student zvolí publikaci k tématu teorií a metod sociální práce s vybranou cílovou skupinou klientů sociální práce a napíše kolokviální práci v rozsahu 5-7 normostran. Cílem není referát, ale kritické zhodnocení obsahu knihy, které prokáže dobré osvojení učiva kursu.

Garant

PhDr. Eva Klimentová, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Eva Klimentová, Ph.D.PhDr. Eva Klimentová, Ph.D.