Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod do andragogiky 2 - A (KSA / UAND2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSA / UAND2 - Úvod do andragogiky 2 - A, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Předmět andragogiky2. Účastníci vzdělávání dospělých3. Akční pole andragogiky.4. Andragogická diagnostika.5. Evaluace v andragogice.

Získané způsobilosti

Osvojit si základní teoretické koncepty andragogiky, seznámit se s historickými předpoklady vzdělávání dospělých v širokém kontextu věd o výchově. Student bude schopný pracovat s teoretickými koncepty andragogiky a aplikovat je do dílčích aplikovaných disciplín.

Literatura

Beneš, M.:. Andragogika. 1. vyd. Praha 2003. Leirman, W.:. Čtyři kultury ve vzdělávání. Praha 1996. Kurikulum andragogiky. Ed. D. Šimek. Olomouc 2003. The Individual and Society at the Turn of the Century. Ed. D. Šimek. Olomouc 1998. Beneš, M. (2001). Andragogika: filozofie - věda. Praha: Eurolex Bohemia. Bartoňková, H. (2004). Foucaultovo andragogické kyvadlo. Praha: MJF Praha.

Požadavky

Složení zkoušky v rozsahu probraného učiva - viz Obsah a Literatura

Garant

doc. Mgr. Miroslav Dopita, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Vít Dočekal, Ph.D.