Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod do time- managementu - APM (KSA / UDTM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSA / UDTM - Úvod do time- managementu - APM, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Time-management jako součást psychohygieny2. Organizace řízení času3. Einsenhowerův princip řízení času4. Zloději času a další chyby v hospodaření s časem5. Metody time managementu6. Stanovení výkonnostní křivky, snímek pracovního dne7. Time management páté generace - metoda SOUSTO8. Efektivní řízení porady, korespondence a telefonátů9. Role asertivity v time-managementu10. Stres management, základní stresové situace, mapa stresu, tréma11. Odpočinek a relaxace, antistresová cvičení, spánek, zásady pro dobrý spánek12. Syndrom vyhoření, prevence, rizikové faktory, vztah k TM

Získané způsobilosti

Student vysvětlí Paretovo pravidlo v kontextu s time-managementem.Student vyjmenuje a charakterizuje metody time-managementu.Student definuje zloděje času a chyby v organizaci práce a času.Student popíše význam asertivního chování v time-managementu.Student zná odbornou terminologii disciplíny.Student umí sestavit výkonnostní křivku.Student popíše metodu SOUSTO a vysvětlí její využití.Student umí vyplnit snímek pracovního dne a odhalit vlastní zloděje času.Student umí vytvořit vlastní mapu stresu.Student ovládá rychlou relaxaci.Student je schopen použít nabytých znalostí a dovedností při organizaci práce a času. Student je schopen stanovit priority, cíle, delegovat a odmítat nepřiměřené požadavky.Student aplikuje time-management jako součást své psychohygieny.

Literatura

Vávrová, P.:. Time management,Speciálně připravený sylabus pro distanční studium. PRAŠKO, J. - PRAŠKOVÁ, H.:. Asertivitou proti stresu. Praha: Grada, 2007. BEDRNOVÁ, E.:. Duševní hygiena a sebeřízení. Praha: Fortuna, 1999. HARRIS, T.:. Já jsem OK, ty jsi OK. Praha: Pragma, 1997. DAVIDSON, J.:. Jak hospodařit se svým časem. Praha: Pragma, 1998. BLANCHARD, K.:. Minutový manažer. Praha: Pragma, 1993. CIMICKÝ, J.:. Sám proti stresu. VIP Books, 2007. Caunt, J.:. Time management. Jak hospodařit s časem. Computer Press Praha, 2001. KNOBLAUCH, J.:. Time management. Praha: Grada, 2006.

Požadavky

Aktivní účast na výuce, zaslání korespondenčního úkolu do výše uvedeného termínu a vyplnění pozorovacích archů Snímek pracovního dne jednotlivce: 5 pracovních dnů - viz pokyny zavěšené u disciplíny v EDISu. V případě neúčasti na výuce:1. odevzdat v požadovaném termínu korespondenční úkol a snímek pracovního dne2. odevzdat písemnou práci - rozpracování tématu syndrom vyhoření nebo stres management v rozsahu min. 3 stran A4 s použitím min. tří zdrojů mimo internet a studijní oporu, součástí práce je správně uvedený seznam použitých zdrojů, lze použít zdroje i mimo doporučenou literaturu. Zaslat přes EDIS do 30.5.

Garant

PhDr. Petra Vávrová