Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod do met. antropol. výzkumu - KA (KSA / UMAV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSA / UMAV - Úvod do met. antropol. výzkumu - KA, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Teorie vědy, vědecký výzkum a poznání, vědecká teorie2. Antropologický výzkum3. Kvantitativní výzkum4. Kvalitativní výzkum5. Smíšený výzkum6. Základní přístupy kvantitativního výzkumu7. Základní přístupy kvalitativního výzkumu8. Základní techniky získávání dat9. Výzkumný plán, designování výzkumného projektu10. Zpracování dat11. Kvalita výzkumu, výzkumná zpráva12. Role výzkumníka a etická pravidla

Získané způsobilosti

Po úspěšném absolvování kurzu bude student schopen zvolit vhodnou metodologii, připravit její design a navrhnout výzkumný záměr s jeho dílčími kroky. Student zná a rozumí odlišnostem antropologického a sociologického přístupu zkoumání člověka a prokáže základní znalosti metod kvalitativního a kvantitativního výzkumu kultur, společností a populace. Umí navrhnout a specifikovat na základě rámcově vymezeného úkolu odpovídající výzkumné postupy na řešení praktických problémů v antropologii při uplatnění odborných znalostí a základních metod, umí navrhnout a obhájit zadaný projekt terénního výzkumu a to s ohledem na základy etiky terénního výzkumu.

Literatura

FLICK, U.:. Designing Qualitative Research. London: SAGE Publications, 2008. KVALE, Steinar. InterViews. Thousand Oaks: Sage Publications, 1996. Disman, M. Jak se vyrábí sociologická znalost. Praha, 2002. MIOVSKÝ, Michal. Kvalitativní přístup a metody v psychologickém výzkumu. Praha: Grada, 2006. Hendl, Jan. Kvalitativní výzkum. Praha, 2005. BERNARD, H.R. Research Methods in Anthropology. Qualitative and Quantitative Approaches. Lanham: AltaMira Press, 2011.

Požadavky

Úspěšné absolvování kurzu je podmíněno četbou odborné literatury v anglickém jazyce v rozsahu 100 ts a v českém jazyce 150 ts, vypracováním výzkumného projektu 10 ns, prezentace projektu.

Garant

Mgr. Jaroslav Šotola, Ph.D.PhDr. Daniel Topinka, Ph.D.