Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod k orientálním naukám (KSA / UON)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSA / UON - Úvod k orientálním naukám, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

S1. Období starovédské a Upanišady.2. Školy ortodoxního hinduismu.3. Tantrismus, šaktismus a džinismus.4. Neohinduismus a šíření jógy na Západ I.5. Neohinduismus a šíření jógy na Západ II.6. Buddhismus I.7. Buddhismus II.8. Tibetská kniha mrtvých.9. Konfucianismus a taoismus.10. Židovská kabala.11. Zoroastrismus a islámská mystika.12. Křesťanská a židovská gnóze.

Získané způsobilosti

kompetence v rozsahu cíle předmětu

Literatura

Eliade,M.:. Dějiny náboženského myšlení. Praha,1995. Dvacet jedna řečí askety Gótama zvaného Buddha.Praha,1993. Kol.:. Lexikon východní moudrosti.Olomouc,1996. Werner, K.:. Malá encyklopedie hinduismu.Brno,1996. Werner, K.:. Náboženské tradice Asie. Brno,2002. Pokorný, P.:. Píseň o perle.Praha,1997. Konfucius:. Rozpravy. Hovory a komentáře. Praha,1995. Lenoir,F.:. Setkávání buddhismu se Západem. Praha,2002. Lao-c´:. Tao-te-ťing.Praha,1997. Upanišady.Praha,2004. Zohar, Svatá kniha kabaly. Praha,2004. Paramhansa Jógananda:. Životopis jogína.Praha,2003.

Požadavky

Na základě probraného učiva viz Obsah a Literatura.

Garant

doc. PhDr. Pavel Hlavinka, Ph.D.

Vyučující

doc. PhDr. Pavel Hlavinka, Ph.D.