Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Výzkumný seminář - S (KSA / VYZS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSA / VYZS - Výzkumný seminář - S, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod do problematiky výzkumů na vybrané téma2. Rešerše a diskuse relevantní literatury3. Co říkají k tématu předchozí výzkumy?4. Formulace hypotéz, operacionalizace, volba výzkumné metody5. Příprava datového souboru6. Analýza datového souboru a její interpretace7. Diskuse výsledků výzkumu, možnosti jejich zveřejnění

Získané způsobilosti

Získat výzkumné dovednosti (zpracování literatury, příprava výzkumu a jeho realizace), vyzkoušet si tvorbu a prezentace výstupů z výzkumu.

Literatura

Možný, I. (2002). Česká společnost. Praha: Portál. Disman, M. Jak se vyrábí sociologická znalost. Praha: Karolinum, 1993. On-line katalogy knihoven. Bryman, A. Social research methods. Oxford, Oxford University Press 2001. Cower, J. D. Sociological investigations. 2. vydání. Madison, WI, Brown and Benchmark 1997. Krippendorff, K. Content Analysis. An Introduction to Its Methodology. Thousand Oaks, London, New Delhi, Sage Publications, 2004.

Požadavky

Na základě probraného učiva viz Obsah a Literatura.

Garant

Mgr. Dan Ryšavý, Ph.D.