Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Česko-polské literární souvislosti 1 (KSO / 5CPL1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSO / 5CPL1 - Česko-polské literární souvislosti 1, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. B. Paprocki z Hlohol a Paprocké vůle a moravská literatura přelomu 16. a 17. století.2. Polská účast v českém literárním vývoji ? 70. a 80. léta v 18. století.3. Dobrovský a polští slavisté.4. Osobnosti polsko-české vzájemnosti 19. a 20. stol.5. První návštěva Mickiewicze v Praze.6. Juliusz Słowacki a Karel Hynek Mácha v 30. letech 19. století7. Od idejí osvobozeneckého hnutí k tvůrčí inspiraci - Karel Hynek Mácha a Juliusz Słowacki (1833-1834)8. Juliusz Słowacki a Josef Václav Frič v 60. letech 19. století; Tři Listy o Słowackém v Rodinné kronice v r. 1864; Fričovy překlady veršů J. Słowackého9. 60. léta v české literatuře, literární generace almanachu ?Máj?, ?Májovci?10. 70. a 80. léta, básnická skupina ?Lumírovci?11. Česko-polská kulturní výměna konce 19. století12. Shrnutí.

Získané způsobilosti

Student získá kompetence dané osnovou kurzu.

Požadavky

Pravidelná aktivní účast na přednáškách 80%, tj. 2 absence za semestr, průběžné plnění všech dílčích úkolů přednášek a seminářů, samostatná práce s polsko-českými slovníky, schopnost formulovat vlastní komentář k analyzovanému textu.Požadavky ke zkoušce: součástí zkoušky jsou všechna hodnocení referátů, dílčích úkolů a testů; hlavním cílem zkoušky je zjištění stupně znalostí přednášených témat a problémů spolu se schopností samostatné analýzy beletristických a odborných textů. Četba beletrie a odborných textů bude doložena seznamem při dílčích zkouškách.

Garant

Dr. Michal Hanczakowski, Ph.D.

Vyučující

Dr. Michal Hanczakowski, Ph.D.