Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Polská gramatika 1 (KSO / 5PG1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSO / 5PG1 - Polská gramatika 1, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Morfologie. Morfologie a flexe. Morfologie a fonetika.2. Morfém a morf. Varianty morfémů. Základní a vedlejší morfémy.3. Klasifikace morfémů.4. Morfologická analýza výrazů.5. Slovní druhy. Kritéria dělení na slovní druhy, tři klasifikace.6. Pojem výraz, lexém, gramatém, forma textová.7. Pojem gramatická kategorie. Tyty gramatických kategorií.8. Gramatické kategorie základních slovních druhů.9. Homonymie lexikální, gramatická. Synkretizmus. Neutralizace forem.10. Slovesa.11. Substantiva, adjektiva, zájmena.12. Nepravidelné tvary.13. Flexivní analýza v polských slovnících.

Získané způsobilosti

Student získá kompetence dané osnovou kurzu.

Literatura

10. J. Strutyński:. Gramatyka polska. Wprowadzenie, fonetyka, fonologia, morfologia, składnia. Kraków 1999.

Požadavky

Pravidelná aktivní účast na cvičeních 80%, tj. 2 absence za semestr,průběžné plnění všech dílčích úkolů přednášek a seminářů, prezentacemsamostatná práce s polskými texty.

Garant

doc. PhDr. Ivana Dobrotová, Ph.D.

Vyučující

doc. PhDr. Ivana Dobrotová, Ph.D.