Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod do studia literatury (KSO / 5USL)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSO / 5USL - Úvod do studia literatury, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Semináře jsou věnovány konkretizaci teoretických východisek v aplikaci na polské literární texty od nejstarší doby do současnosti.

Získané způsobilosti

Základní orientace v literárněvědné problematice, velmi dobré schopnosti porozumění sdělovanému literárnímu obsahu, chápání literárně-kulturních souvislostí a přesahů

Literatura

Haman, A.: Úvod do studia literatury a interpretace díla. Jinočany 1999. Hrabák, J.: Poetika. Praha 1973. Hrabák, J.: Úvod do teorie verše. Praha 1978. Kožmín, Z.: Umění básně. Brno, K22a 1990. Lederbuchová, L. Průvodce literárním dílem. Výkladový slovník základních pojmů. Jinočany: HaH, 2002. Sławiński, J. (red.). Słownik termnów literackich. Zakład Narodowy Im. Ossolińskich, 1998. Wellek, R., Warren A. Teorie literatury. Votobia, Olomouc 1996. Petrů, E. Úvod do studia literární vědy. Olomouc: RUBICO, 2000. Hrabák, J., Štěpánek, V. Úvod do teorie literatury. SPN, Praha 1987. Hrabák, J. Úvod do teorie verše, Praha 1986. Głowiński, M., Okopień-Sławińska, A, Sławiński J. Zarys teorii literatury, Wrocław 1975.

Požadavky

Aktivní práce v seminářích, splnění všech studijních povinností.

Garant

Mgr. Izabela Szulc

Vyučující

Mgr. Jan Jeništa, Ph.D.Mgr. Izabela Szulc