Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Disertační seminář literární 1 (KSO / 95DSL)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSO / 95DSL - Disertační seminář literární 1, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Transfer mezikulturních hodnot a obrazů, kritika překladatelství,Jazyk autora a jeho možnosti překladu do cílového jazyka: studia polsko-česká, česko-polská, polsko-ruská a rusko-polská, polsko-ukrajinská a ukrajinsko-česko-polská.Problémy interdisciplinárního a intermediálního studia zkoumaných kulturních a literárních textů.1. Definování tématu článku2. Definování metodologie3. Rozvržení struktury článku4. Příprava jednotlivých součástí článku5. Identifikování vhodného časopisu6. Úprava textu dle formálních požadavků časopisu7. Zaslání článku k publikaci8. Případné redakční úpravy, korektury, publikováníTento předmět je podpořen projektem CZ.1.07/2.2.00/28.0179 Diverzifikace a systematizace postgraduálního studia na FF UP v Olomouci.

Získané způsobilosti

Získání dalších literárněvědných kompetencí: kritická analýza metodologických postupů.Získané způsobilosti- způsobilost definovat téma a metodologii pro časopiseckou studii- způsobilost vystavět odborný text- způsobilost formálně upravit odborný text- způsobilost komunikace s vydavatelem odborných textů

Literatura

Dabrowski, M. Komparatystyka dla humanistow. Podrecznik akademicki. Warszawa, 2011. ISBN 978-83-235-0858-8.Další doporučená literatura odpovídá odbornému zaměření doktorandů-polská, ruská, ukrajinská a česká filologie. Další literatura dle specifického zaměření článků. Doporučená literatura odpovídá odbornému zaměření doktorandů-polská, ukrajinská, česká a ruská filologie. Further literature according to the specific research topic. Seznam oborových časopisů na webových stránkách DSP. Pod. red. Gazdy G., Tyneckiej-Makowskiej, S. Slownik rodzajów i gatunków literackich. Uniwersytas Kraków , 2006. ISBN 83-242-0474-1 .Burzyńska, A., Markowski, P., M. Teorie literatury XX wieku. Kraków, 2006. ISBN 83-240-0737-7.Burzyńska, A., Markowski, M. P. Teorie literatury XX wieku. Antologia. Kraków, 2006. ISBN 83-240-0725-3.The list of journals related to the field available on the doctoral study programme website FF UP.

Požadavky

Aktivní účast na práci semináře=zpracování zadaného okruhu problémů, jeho prezentace a vedení diskuse o nich.Příprava článku a vytipování vhodné příležitosti pro jeho publikování dle pokynů školitele, předložení článku k recenznímu řízení, komunikace s vydavatelem.

Garant

prof. PhDr. Marie Sobotková, CSc.

Vyučující

prof. PhDr. Marie Sobotková, CSc.