Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Český jazyk (KSO / 9CJ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSO / 9CJ - Český jazyk, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Požadavky k zápočtu a zkoušce jsou uvedeny na webu katedry bohemistiky.Podmínky k vykonání zkoušky z českého jazyka jako cizího pro cizí doktorandyA. četba a překlad do češtiny vybraných ukázek polského/ruského, ukrajinského odborného textu podle specializace a tématu disertační práce (50 stran) ? jazykovědná, literárněvědná; polská, ruská a ukrajinská filologie;B. překlad do češtiny vybraných částí textu disertační práce podle tématu disertační práce;C. písemně česky: odborné kurikulum, téma disertační práce, sekundární literatura, jiná teoretická východiska;D. resumé části disertační práce v jazyce originálu a v češtině.

Získané způsobilosti

Doktorand je schopen komentovat téma své disertační práce, vybraný problém, metodologický postup a stručně obhájit svůj zvolený postup, tj. je schopen plynule konverzovat na připravené téma na úrovni SERR B2.

Literatura

Griffin. E.:. (2006). A First Look at Communication Theory. London. http://www.ikaros.cz/elektronicke-informacni-zdroje-v-oblasti-ceske-lingvistiky-dostupne-na-www. http://www.nkp.cz/katalogy-a-db/katalogy-nk-cr. Kořenský, J.- Hoffmannová, J.- Jaklová, A.- Müllerová, O.:. (1999). Komplexní analýza komunikačního procesu a textu. České Budějovice. Janoušek, J.:. (2008). Verbální komunikace a lidská psychika. Praha.

Požadavky

Doktorandi se připravují k atestacím z cizích jazyků individuálně. Mohou se zapsat do řádných kurzů v rámci pregraduálního prezenčního studia a mají rovněž možnost individuálních konzultací. Informace o specifických požadavcích jednotlivých jazyků - podmínky přípravy, její ukončení, termín a způsob předložení vypracovaných písemných prací, zápis ke zkoušce ve vypsaných termínech.

Garant

prof. PhDr. Marie Sobotková, CSc.