Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Publikace překladu odborného textu (KSO / 9PPOT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSO / 9PPOT - Publikace překladu odborného textu, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Publikace překladu OT 10 a více normostran 1 Publication of specialized translation 10 or more standard pages 15 kreditůIndividuální přípravaTematika: česká, polská, ukrajinská, ruskáKonzultace jednotlivých školitelůBěhem čtyřleté studijní přípravy jsou doktorandem evidovány a školitelem hodnoceny všechny odborné překlady. Cílem je i zveřejnění nejlepších překladatelských pokusů. Zápis do OBD.

Získané způsobilosti

Velmi dobrá jazyková příprava a znalost odborného kontextu, v němž bude odborný překlad existovat.

Literatura

Další doporučená literatura odpovídá odbornému zaměření doktorandů-polská, ruská, ukrajinská a česká filologie. Jednotlivé odborné překlady korespondují s polskou, ukrajinskou, českou a ruskou tematikou.

Požadavky

Velmi dobrá orientace v domácí překladatelské praxi do cílových jazyků a odborných témat: polské, ukrajinské a ruské. Editované odborné překlady zapsat do OBD.

Garant

prof. PhDr. Marie Sobotková, CSc.