Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Dějiny slovanské jazykovědy (KSO / 9SDZJ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSO / 9SDZJ - Dějiny slovanské jazykovědy, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Prezentace relevantních částí disertační práce a jejich obhajobaDiskuse o řešené odborné problematicePět otázek na odborné téma řešené v disertační práci.Příprava na SDZK: cyklus přednášek=bloková výukaRozvrhové akce viz KSO/9DSJ1-DSJ4I. Základní charakteristika staroslověnštiny a její místo v klasifikaci slovanských jazyků.Redakce staroslověnského jazyka do konce 11. století a jejich základní jazyková charakteristika.Osobnosti české a světové paleoslovenistiky, nejvýznamnější publikace a časopisy.II. Vybrané okruhy problémů z dějin slovanských filologií, zvláště pak polské filologie ve srovnání s českou, ruskou nebo ukrajinskou. Výběr podle zaměření.III. Vybrané okruhy problémů z dějin slovanských filologií, zvláště pak ruské filologie ve srovnání s českou, polskou nebo ukrajinskou. Výběr podle zaměření.IV. Vybrané okruhy problémů z dějin slovanských filologií, zvláště pak ukrajinské filologie ve srovnání s českou, polskou nebo ruskou. Výběr podle zaměření.

Získané způsobilosti

Znalosti z jednotlivých disciplín podle časového plánu příslušného studijního oboru.

Literatura

Další doporučená literatura odpovídá odbornému zaměření doktorandů-polská, ruská, ukrajinská a česká filologie. http://pl.wikipedia.org/wiki/Slawistyka. http://www.ifs.uni.wroc.pl/nowe_konf.php?strona=archiwum. http://www.ifw.uni.opole.pl/show.php?id=14&lang=pl. http://www.ifw.uni.opole.pl/show.php?id=16&lang=pl. http://www.ifw.us.edu.pl/. Viz příslušné okruhy + literatura k jednotlivých disciplínám.

Požadavky

Viz jednotlivé okruhy DS.

Garant

prof. PhDr. Marie Sobotková, CSc.

Vyučující

prof. PhDr. Marie Sobotková, CSc.