Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Český jazyk 2 (KSO / CJ2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSO / CJ2 - Český jazyk 2, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Skloňování podst. jm. rodu mužského, skloňování zeměpisných a vlastních jmen.Skloňování podst. jm. rodu ženského, skloňování osobních a zeměpisných jmen.Skloňování podst. jm. rodu středního, včetně zeměpisných.Skloňování cizích jmen všech rodů.Přídavná jména, přídavná jména přivlastňovací, konkurence jmenných a složených tvarůZájmena. Číslovky.Slovesa.Přechodníky a příčestí.Příslovce, předložky. Spojky, citoslovce, částice.Nová slova v současné češtině.Čeština z hlediska genderu.Zápočet.

Získané způsobilosti

Student ovládá morfologický systém češtiny, včetně normy českého spisovného jazyka.

Literatura

Čechová M. (2008). Čeština. Řeč a jazyk. ISV nakladatelství Praha. Čechová, M. a kol. Čeština. Řeč a jazyk. ISV nakladatelství, Praha 1996. Bednaříková Božena. (2008). Praktická cvičení z tvarosloví. Olomouc. (1996). Příruční mluvnice češtiny. Praha.

Požadavky

účast na seminářích s max. počtem absencí 2x za semestrplnění zadaných úkolů (vyhledávání řešení sporných otázek, vypracování krátkých referátů na zadané téma, jazykovědné aktuality atd.) aktivní zapojení do diskusezávěrečný písemný test

Garant

PhDr. Milena Machalová

Vyučující

PhDr. Milena Machalová