Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Židé v polské kultuře (KSO / ZPK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSO / ZPK - Židé v polské kultuře, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky a semináře seznamují studenty s problematikou polsko-židovského soužití od minulosti do dnešních dnů.

Získané způsobilosti

Zájem o téma, základní orientace v problematice židovské kultury

Literatura

Hertz, A.: Żydzi w kulturze polskiej. Warszawa 1988. Malinowski, J: Malarstwo i rzeźba Żydów polskich w XIX i XX wieku. Warszawa 2000. Markiewicz, H.: Żydzi w Polsce. Antologia literacka. Kraków 1997. Tomaszewski, J. - Żbikowski, A.: Żydzi w Polsce. Dzieje i kultura. Leksykon. Warszawa 2001 Żbikowski, A: Żydzi. Wrocław 1999. http://fzp.jewish.org.pl/jidysz2.html. Spiegel, P. Kdo jsou Židé? Společnost pro odbornou literaturu - Barrister & Principal, Brno 2007. de Vries, S.P. Obrzędy i symbole Żydów. Wydawnictwo WAM, Kraków 2004. Żbikowski, A. Żydzi. Wrocław 1999. Pavlát, L. (ed.). Židé. Dějiny a kultura. Židovské muzeum, 2005.

Požadavky

Splnění všech úkolů během semestrální výuky. Prezentace vybraného okruhu problémů s komentářem, vypracování handoutu s uvedeným cílem prezentace a literaturou předmětu.

Vyučující

Dr. Michal Hanczakowski, Ph.D.Mgr. Dorota Julia NowakMgr. Izabela Szulc