Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Jazyková cvičení gramatická 4 (KSR / 7JGB4)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSR / 7JGB4 - Jazyková cvičení gramatická 4, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Přídavná jména slovesná.2.- 3. Přechodníky.4. Opakování probraného učiva - slovesa.5. Příslovce.6. Predikativa.7. Předložky.8. Spojky.9. Citoslovce.10. Částice.11. Morfologická analýza textu.12. Morfologická analýza textu.13. Zkouška

Získané způsobilosti

Student rozpozná v odborném textu přídavná jména slovesná a přechodníky, nedělá mu problémy oboustranný překlad, umí překládat do češtiny i do ruštiny předložky a spojky.

Literatura

Skvorcova, G.L. Glagoly dviženija - bez ošibok. Moskva 2008. Brčáková, D. ? Chlupáčová, K. Kapitoly z praktické mluvnice. SPN, Praha 1989. Mrhačová, E. Neohebné druhy slov v ruštině. PdF Ostrava 1987. Vobořil, L. (2015). Praktická cvičení z ruštiny pro filology-překladatele II (výklad a cvičení). UP Olomouc. Brandner, A. Seminární cvičení z morfologie ruštiny. Brno 2001. Skvorcova, G.L. Upotreblenije vidov glagola v russkom jazyke: Učebnoje posobije dlja inostrancev, izučajuščich russkij jazyk. Moskva 2008.

Požadavky

- průběžné písemné práce do známky 3 - pravidelná docházka (omluveny 2 absence) - závěrečná písemná zkouška

Garant

PhDr. Milena Machalová

Vyučující

PhDr. Milena Machalová