Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Jazyková kultura 2 (KSR / 7JK2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSR / 7JK2 - Jazyková kultura 2, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1-2. Ruské a světové divadlo.3-4. Film jako specifický druh umění.5-6. Divadelní a filmové festivaly.7-8. Hudba a její směry a žánry, festivaly, skladatelé.9-10. Hudební festivaly.11-12. Malířství: umělecké směry, školy, osobnosti ruského a světového výtvarného umění.

Získané způsobilosti

Studenti zdokonalí své jazykové dovednosti a také získají nové informace ze života současné ruské společnosti.

Literatura

Ivanova, M., Franta, M. a kol. : Ruština - Otázky a odpovědi. INFOA, 2008. Články z ruských novin, časopisů a z internetu, videomateriály. Internetové zdroje. Mrhačová, E. a kol. Praktická cvičení z ruského jazyka I - III. Ostrava, 1989. Careva, N. Prodolžaem izučatj russkij. Moskva, 2000. Žarkova, E. a kol. Razgovory po dusham. Prodvinutyj etap. Moskva, 2002.

Požadavky

účast na seminářích s maximálním počtem absencí za semestr 2 týdny, vypracování zadaného individuálního úkolu (např. formou referátu na vybrané téma), vypracování eseje v rozsahu 2 NS, úspěšné napsání průběžných písemných prací a zápočtové práce.

Garant

Mgr. Jekatěrina Mikešová, Ph.D.