Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Lingvistický seminář 1 (KSR / 7LG1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSR / 7LG1 - Lingvistický seminář 1, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Ruský text - jeho český a anglický ekvivalent, hodnocení.2. Ruský text - jeho český a anglický ekvivalent, analýza jazyková, textová.3. Ruský text - jeho český a anglický ekvivalent, práce se slovníky a encyklopediemi, stylistický komentář.4. Ruský text - jeho český a anglický ekvivalent, aplikace poznatků na doplňovací cvičení, aktivní překlad.5. Český text - jeho ruský a anglický ekvivalent. Aktivní směr převodu do cizího jazyka, práce se slovníky, interpretace textu.6. Český text - jeho ruský a anglický ekvivalent. Kódování, komentář ke zvoleným možnostem, revize, zpětná vazba.7. Český text - jeho ruský a anglický ekvivalent. Samostatná týmová práce studentů8. Český text - jeho ruský a anglický ekvivalent. Hodnocení, zpětná vazba ve skupině.

Získané způsobilosti

Student získá schopnost práce s textem a srovnání tří jazykových realizací.

Literatura

Raymond Murphy. English Grammar in Use. A Self-Study Reference and Practice Book for Intermediate Students of English, 3rd edition (Cambridge University Press: Cambridge, 2004). Cambridge, 2004. Peters, S., Gráf, T.:. Nová cvičebnice anglické gramatiky. Polyglot 1998. Čechová, M. Současná stylistika. Praha, 2008. Golub, I. Stilistika russkogo jazyka. Moskva, 2001. Kožina, M.N. Stilistitcheskij encyklopeditcheskij slovar? russkogo jazyka. Moskva, 2003. Dušková, L. a kol. (1991). Stručná mluvnice angličtiny. Praha.

Požadavky

aktivní účast ve výucesemestrální práce

Garant

Mgr. Jindřiška Kapitánová, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Milena Machalová