Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Lingvistický seminář 2 (KSR / 7LG2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSR / 7LG2 - Lingvistický seminář 2, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Struktura semestru. UNESCO v Rusku.2. Městské památkové oblasti: Moskva a Petrohrad.3. Historicko-architektonické komplexy: Kazaňský Kreml, Kižský Pogost a Bulgar4. Historická centra: Novgorod, Derbent5. Historická centra: Vladimir, Suzdal, Jaroslavl6. Památky církevního významu: Sergiev Posad, Kolomenskoje, Solovecké ostrovy,7. Památky církevního významu: Komplex kláštera Ferapontov, Novoděvičskij klášter a hřbitov8. Přírodní památky - lesy: Komi, Centrální Sichote-Alin,9. Přírodní památky hory a pánve: Zlaté hory na Altaji, Západní Kavkaz, pánev Uvs núr10. Přírodní památky sopky a jezera: Bajkal, Kamčatské sopky11. Přírodní památky ostrovy a kosy: Wrangelův ostrov a Kuronská kosa12. Další přírodní památky: Struveho geodetický oblouk, oblast Putorana13. Mistrovská díla ústního a nehmotného dědictví

Získané způsobilosti

Student získá znalosti o ruských pokladech Unesco po stránce kulturní, historické, umělecké a přírodní v evropském a světovém kontextu. Bude rovněž seznámen s problematikou světového dědictví v ohrožení.

Literatura

Švankmajer, M., Veber, V., Sládek, Z., Moulis, V., & Dvořák, L. (2008). Dějiny Ruska. Praha: NLN, Nakladatelství Lidové noviny. Veselý, J., & Veselá, G. (1993). Divy světa: fascinující stavby a památky : od Kolosea k Tádž Mahal. Praha: Knižní klub. Brocks, M., Havránková, H., Kreysová, M., Arnautová, M., & Turnovský, E. (1993). Monumenty: 213 přírodních, historických a technických pamětihodností světa. Praha: Fortuna Print. Anhäuser, U. a kol.:. (2002). Nejkrásnější divy světa. Kulturní památky a přírodní ráje naší planety pod záštitou UNESCO 1- 6. Praha, Euromedia Group. www.unesco.org. www.unesco.ru.

Požadavky

- účast na seminářích s maximálním počtem absencí za semestr 2 týdny; - splnění semestrální práce; - úspěšné vykonání písemné zápočtové práce (zápočtovou práci je možno konat pouze třikrát).

Garant

Mgr. Jindřiška Kapitánová, Ph.D.