Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ruská obchodní korespondence 1 (KSR / 7OBK1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSR / 7OBK1 - Ruská obchodní korespondence 1, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

01. Administrativní styl, obchodní dopis.02. Blahopřání, pozvánka.03. Oznámení.04. Průvodní dopis. Žádost, odpověď na žádost.05. Poděkování.06. Korespondence v oblasti cestovního ruchu. Poptávka.07. Odpověď na poptávku.08. Nabídka.09. Odpověď na nabídku. Objednávka.10. Reklamace jakosti.11. Reklamace množství.12. Reklamace z jiných důvodů.

Získané způsobilosti

Osvojení základní návyků a dovedností (text, styl, jazyk) spojených s psaním a překládáním obchodních dopisů v ruštině ve srovnání s češtinou.

Literatura

Dynda, A., Dyndová. E.: . Česko-ruská obchodní korespondence. Praha, 1998. Hutarová, M., Horvátová, M. Ruská korespondence a jednání pro hospodářskou praxi. Praha, Ekopress, 2001. Hutarová, M., Hucl, V. Ruská obchodní korespondence. Praha, 2002. Csiriková,M. - Vysloužilová,E. :. Ruština v praxi. Praktičeskij kurs russkogo jazyka. LEDA Praha 2002.

Požadavky

- účast na seminářích s maximálním počtem absencí za semestr 2 týdny- plnění zadaných úkolů, dopisy odevzdávat na počítači- vytvoření formuláře dopisu s vlastní hlavičkou, vedení vlastní evidence dopisů (zvláštní složka) - úspěšné vykonání písemné zápočtové práce, kterou lze konat pouze třikrát, úspěšnost 80% (1 řádný a 2 opravné termíny), a to do konce bezprostředně navazujícího zkouškového období

Garant

PhDr. Ladislav Vobořil, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Ladislav Vobořil, Ph.D.