Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Obchodní a právní ruština (KSR / 7OPR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSR / 7OPR - Obchodní a právní ruština, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

01. Administrativní styl. Základní zásady. Obchodní dopis.02. Základní úřední dopisy: sdělení, oznámení, průvodní dopis.03. Pozvánka.04. Dopisy se společenskou problematikou: poděkování, blahopřání, soustrast.05. Poptávka, nabídka, objednávka.06. Reklamace, urgence, upomínka.07. Kontrakt - opakování, rozšíření.08. Smlouva o dílo.09. Dodavatelská smlouva10. Nájemní smlouva.11. Pojistná smlouva.12. Smlouva o zřízení účtu.

Získané způsobilosti

Student dokáže dokonale překládat a samostatně koncipovat veškeré typy obchodních dopisů, je schopen překládat různé typy smluv z ruštiny do češtiny a opačně.

Literatura

Dynda, A., Dyndová. E.: . Česko-ruská obchodní korespondence. Praha, 1998. Vobořil, L. Obchodní ruština ? antologie textů s komentářem a cvičeními. Olomouc, 2012. Vobořil, L. Obchodní ruština a obchodní čeština (obchodní dopis) ? srovnávací pohled. Olomouc, 2012. Hutarová, M., Horvátová, M. Ruská korespondence a jednání pro hospodářskou praxi. Praha, Ekopress, 2001. Hutarová, M., Hucl, V. Ruská obchodní korespondence. Praha, 2002. Konopielko, B. Russkij jazyk delovogo obščenija. Wroclaw, 1996.

Požadavky

- účast na seminářích s maximálním počtem absencí za semestr 2 týdny- plnění zadaných úkolů, vedení agendy dopisů - domácí příprava a její včasné odevzdání- seminární práce - překlad textu dopisu a smlouvy dle zadání- kolokvium je nutno vykonat bezprostředně po skončení semestru (tj. zápočtový týden + zkouškové období)

Garant

PhDr. Ladislav Vobořil, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Ladislav Vobořil, Ph.D.