Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Překladatelské praktikum 1 (KSR / 7PP1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSR / 7PP1 - Překladatelské praktikum 1, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obecné otázky soudnictví. Překlad z ruštiny do češtiny.Obecné otázky soudnictví. Překlad z češtiny do ruštiny.Soudní protokol. Překlad z ruštiny do češtiny.Soudní protokol. Překlad z češtiny do ruštiny.Překlad aktuálních článků z oblasti soudnictví a kriminality: z ruštiny do češtiny a z češtiny do ruštiny.

Získané způsobilosti

Student získá schopnost aplikovat obecné dovednosti práce s jazykem a ruským/ českým textem na písemném překladu textů na téma nové profese/ služby. Bude schopen vypracovat glosář k tématu, popř. vyhledat kulturní komentář ke sporným jevům.

Literatura

Gromová, E. Hrdlička, M., Vilímek, V. Antalogie teorie odborného překladu. Výběr z prací českých a slovenských autorů. OU Ostrava, 2007. Vysloužilová, E. a kol. Cvičebnice překladatelství a tlumočnictví III. Olomouc 1998, s. 181 - 255. Olomouc, 1998. Hutarová, M., Anfilov, M. Obchodní jednání v ruštině. VŠE Praha, 1993. Hrdlička, M. Odborný text a překlad In: RTaP 1989, 2, s. 11-16. 1989. Kufnerová, Z., Skoumalová, Z. (ed.). Překládání a čeština. Nakladatelství H&H. Jinočany, 2003.

Požadavky

účast na seminářích s maximálním počtem absencí za semestr 2 týdnyodevzdání písemných překladů během semestruúspěšné vykonání písemné zápočtové práceodevzdání individuálně vypracovaného glosáře na vybrané téma ("služby" - rusko-česky)

Garant

prof. Ludmila Stěpanova, CSc.