Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Překladatelský seminář 4 (KSR / 7PS4)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSR / 7PS4 - Překladatelský seminář 4, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Ekonomika, finanční sféra, bankovnictví.Struktura hodin 1.-12. je obdobná, jsou překládány články ze skript, dále z odborných časopisů a z internetu. Studenti mohou pracovat s různými typy slovníků, vytváří si překladatelské profesionální návyky.13. Zápočet.

Získané způsobilosti

Student ovládá terminologii z oblasti ekonomiky, je schopen oboustranného překladu textů s touto tematikou.

Literatura

Gromová, E., Hrdlička, M., Vilímek, V. Antologie teorie odborného překladu. Ostrava 2007. Vysloužilová, E., Machalová, M. Cvičebnice překladu pro rusisty, Politika, Ekonomika, Olomouc 2011. Žváček, D. Kapitoly z teorie překladu I (odborný překlad). Olomouc 1995. Kučerová, Z. a kol. Překládání a čeština. Jinočany, 1994. Garbovskij, N.K. Teorija perevoda. Moskva 2004. Tjulenev, S.V. Teorija perevoda. Moskva 2004. Neljubin, L.L. Tolkovyj perevodčeskij slovaŕ. Moskva 2008. Csiriková, M., Vysloužilová, E. Translatologická lexikálně gramatická a aktivizující cvičení. UP Olomouc 1998. Žváček, D. Úvod do teorie překladu (pro rusisty). Olomouc 1994.

Požadavky

- pravidelná docházka (omluveny jsou 2 absence)- písemný test (oboustranný překlad termínů, článků z denního tisku)- vypracování referátů s překladatelskou problematikou- vypracování překladů z R do Č (2 normostrany) a z Č do R (2 normostrany)

Garant

PhDr. Milena Machalová