Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ruské reálie 1 (KSR / 7RR1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSR / 7RR1 - Ruské reálie 1, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Rusko na mapě světa.2. Hranice RF.3. Řeky, oceány, moře, jezera.4. Velká ruská rovina.5. Sibiř.6. Největší ruská města.7. Nerostné bohatství.8. Národní stereotypy.9. Ruská pravoslavná církev.10. Pravidla chování v Rusku a etiketa.11. Ruské pohostinství.12. Pověry a pořekadla.

Získané způsobilosti

Student získá základní informace o zeměpisné poloze, nerostném bohatství a přírodních pásmech Ruské federace, o mentalitě ruského národa.

Literatura

Stěpanova, L., Vychodilová, Z. Reálie ruské pravoslavné církve. 2. přeprac. vyd. Olomouc. Univerzita Palackého,, 2003. Tokareva, N.D. Rossija i russkije. Dubna, 2004. 2004. Beljanko, O. - Grušina, L. Russkie s pervogo vzgljada. Moskva, 1994. Moskva, 1994. Sergejeva, A. V. Russkije: Stereotypy povedenija. Tradicii. Mentaljnosť. Moskva,, 2005. Stěpanova, L. - Vychodilová, Z. Zeměpisné a politické reálie současného Ruska. 2. přeprac. vyd. Olomouc: Univerzita Palackého, 2005. Olomouc: Univerzita Palackého,, 2005.

Požadavky

- konspekty z přednášek;- plnění zadaných úkolů, připravenost, aktivní zapojení do diskuse;- seminární práce na zvolené téma (bude upřesněno během semestru)

Garant

prof. Ludmila Stěpanova, CSc.

Vyučující

prof. Ludmila Stěpanova, CSc.