Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Synchronní pohled na ruský jaz. systém (KSR / 91ASP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSR / 91ASP - Synchronní pohled na ruský jaz. systém, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

01. Protichůdné názory na pojem Současný ruský jazyk.02. Jazyk a vývoj společnosti. Vliv politických, ekonomických a sociálních změn na jazyk.03. Aktuální procesy v ruské výslovnosti.04. Aktuální procesy v morfologii.05. Aktuální procesy v syntaxi.06. Nová převzatá slova.07. Podíl slov slangového původu v současné ruské slovní zásobě.08. Aktuální procesy v sémantice.09. Nová ruská frazeologie.10. Ruský jazyk z hlediska kognitivní lingvistiky.11. Jazyk současných ruských masmédií.12. Jazyk současné ruské mládeže.13. Jazyk současného ruského Internetu.

Získané způsobilosti

Přehled o nejnovějších změnách a vývoji v ruštině ve všech jazykových plánech s přihlédnutím v současným vývojovým tendencím v češtině.

Literatura

Glovinskaja, M.Ja.:. Aktivnyje processy v grammatike. 2000. Krysin, L.P. Jazykovaja norma i rečevaja praktika. Moskva, 2005. Kostomarov, V.G. Jazykovoj vkus epochi. Moskva, 1994. Ferm, L. Osobennosti razvitija russkoj leksiki v novešij . Uppsala, 1994. Zemskaja, Je.A. (otv. red.): . Russkij jazyk konca XX stoletija. Moskva, 2000. Krysin, L.P. (red.). Sovremennyj russkij jazyk: Aktivnyje procesy na rubezhe XX-XXI vv. Moskva, 2008.

Požadavky

- aktivní účast na přednáškách, seminářích,- studium doporučené literatury,- zpracování samostatné prezentace, projektu či referátu- úspěšné složení zkoušky

Garant

prof. Ludmila Stěpanova, CSc.doc. PhDr. Zdeňka Vychodilová, CSc.

Vyučující

prof. Ludmila Stěpanova, CSc.