Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Český jazyk 2 (KSR / CJ2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSR / CJ2 - Český jazyk 2, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Skloňování podst. jm. rodu mužského, skloňování zeměpisných a vlastních jmen.Skloňování podst. jm. rodu ženského, skloňování osobních a zeměpisných jmen.Skloňování podst. jm. rodu středního, včetně zeměpisných.Skloňování cizích jmen všech rodů.Přídavná jména, přídavná jména přivlastňovací, konkurence jmenných a složených tvarůZájmena. Číslovky.Slovesa.Přechodníky a příčestí.Příslovce, předložky. Spojky, citoslovce, částice.Nová slova v současné češtině.Čeština z hlediska genderu.Zápočet.

Získané způsobilosti

Student ovládá morfologický systém češtiny, včetně normy českého spisovného jazyka.

Literatura

Čechová, M. a kol.:. Čeština. Řeč a jazyk. ISV nakladatelství, Praha 1996. Svozilová, M. Jak dnes píšeme/mluvíme a jak hřešíme proti dobré češtině. H&H, Vyšehradská s.r.o 2000. Pravidla českého pravopisu. Praha 1993. Lotko, E. Slovník lingvistických termínů pro filology. Olomouc: VUP, 1999. Slovník spisovné češtiny pro školu a veřejnost. Praha: Academia, 2005. ISBN 80-200-1080-7.

Požadavky

- účast na seminářích s max. počtem absencí 2x za semestr- plnění zadaných úkolů (vyhledávání řešení sporných otázek, vypracování krátkých referátů na zadané téma, jazykovědné aktuality atd.) - aktivní zapojení do diskuse- závěrečný písemný test

Garant

PhDr. Milena Machalová

Vyučující

PhDr. Milena Machalová