Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Jazyková cvičení gramatická 2 (KSR / JCGB2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSR / JCGB2 - Jazyková cvičení gramatická 2, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Přídavná jména, morfologická a sémantická klasifikace.2. Skloňování příd. jmen.3. Jmenné tvary příd. jmen.4. Stupňování příd. jmen.5. Zájmena, klasifikace.6. Zájmena neurčitá, záporná.7. Skloňování zájmen.8. Opakování - přídavná jména, zájmena.9. Číslovky, klasifikace.10. Skloňování číslovek.11. Skloňování číslovek.12. Opakování probraného učiva.13. Zápočet, zkouška.

Získané způsobilosti

Student ovládá skloňování adjektiv, zájmen a číslovek, je obeznámen s pravopisem uvedených slovních druhů.

Literatura

Brčáková, D. a kol.: 15 Urokov po morfologii. Praha 1997. (vydání 2.) Doleželová, E. - Grenarová, R.: Překladová cvičení z ruského tvarosloví. PdF MU Brno 1998 Balcar, M.: Sbírka cvičení k ruské gramatice. VŠE, Praha 1996 Flídrová, H. a kol.: Plnovýznamové slovní druhy v ruštině. SPN, Praha 1986 Brandner, A.: Seminární cvičení z morfologie ruštiny. Brno 2001.

Požadavky

průběžné písemné práce do známky 3- písemná práce ke zkoušce na probrané gramatické jevy (překlad z češtiny do ruštiny)- pravidelná docházka (omluveny 2 absence)