Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Jazyková cvičení gramatická 4 (KSR / JCGB4)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSR / JCGB4 - Jazyková cvičení gramatická 4, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Přídavná jména slovesná.2. Přídavná jména slovesná.3. Přechodníky.4. Přechodníky.5. Příslovce.6. Predikativa.7. Předložky.8. Spojky.9. Citoslovce.10. Částice.11. Morfologická analýza textu.12. Morfologická analýza textu.13. Zápočet, zkouška.

Získané způsobilosti

Student umí tvořit ruská přídavná jména slovesná a ruské přechodníky, rozpozná v textu neohebné slovní druhy, je obeznámen s jejich klasifikací.

Literatura

BRANDNER, A.: SEMINÁRNÍ CVIČENÍ Z MORFOLOGIE RUŠTINY. BRNO 2001 DERIBAS, L.A.: RUSSKIJ JAZYK NA KURSACH.MOSKVA 1982 KORREKTIROVOČNYJ KURS RUSSKOGO JAZYKA DLJA PREPODAVATELEJ - RUSISTOV IZ ČSSR. MOSKVA 1981 ROZENTAĹ, D.E.: PRAKTIČESKAJA STILISTIKA RUSSKOGO JAZYKA. UČEBNIK DLJA VUZOV. MOSKVA 1987 ŽAŽA, S.: ZÁKLADY RUŠTINY PRO FILOLOGY V POROVNÁNÍ S ČEŠTINOU. BRNO 1992.

Požadavky

- průběžné písemné práce do známky 3- písemná práce ke zkoušce na probrané gramatické jevy (překlad z češtiny do ruštiny)- pravidelná docházka (omluveny 2 absence)