Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Jazyková cvičení gramatická 4 (KSR / JCGM4)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSR / JCGM4 - Jazyková cvičení gramatická 4, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Spojky - úvod, klasifikace, souřadicí spojkySpojky - souřadicí - pokr.Spojky - podřadicí ISpojky - podřadicí IISpojky - podřadicíPředložky - úvod, klasifikacePředložky v rámci slovesné rekcePředložky v rámci slovesné rekcestudijní týdenPředložky v rámci příslovečného určeníPředložky v rámci příslovečného určeníČásticeCitoslovce

Získané způsobilosti

Znalost tvaroslovné problematiky neplnovýznamových slovních druhů (spojky, předložky, částice), jejich funkčního využití, obeznámenost s pozicí citoslovcí v ruském jazykovém systému.

Literatura

Brčáková, D.: a kol.: Kapitoly z praktické mluvnice ruštiny. SPN, Praha 1989 Brčáková, D. a kol.: 15 urokov po russkoj morfologii. Karolinum, Praha 1997 Flídrová, H. a kol.: Plnovýznamové slovní druhy v ruštině. SPN, Praha 1986 Flídrová, H. a kol.: Praktičeskij kurs russkogo sintaksisa. UP, Olomouc 1987 Nováček, Č - Svobodová, H.: Funkční slova v ruštině. SPN, Praha 1973 Nováček, Č. a kol.: Neohebné slovní druhy v ruštině. SPN, Praha 1974 Isačenko, A.V.: Grammatičeskij stroj russkogo jazyka ? II. SPN, Bratislava 1960 Mrhačová, E.: Morfologie ruského jazyka. Slovesná flexe. PF, Ostrava 1987 Mrhačová, E.: Neohebné slovní druhy. PdF Ostrava, Ostrava 1987.

Požadavky

účast na cvičeních s maximálním počtem absencí za semestr 2 týdny;plnění úkolů zadaných vyučujícím (domácí příprava) - do zvláštního sešitu;glosář výrazů (250 jednotek za semestr) - do zvláštního sešitu;písemné kontrolní práce;úspěšné vykonání písemné zápočtové práce; zápočtovou práci je možno konat pouze třikrát (1 řádný + 2 opravné termíny, zápočet je nutno vykonat bezprostředně po ukončení semestru; pokud student nevykoná zápočet bezprostředně po skončení semestru, je povinen si zapsat disciplínu znovu a v plném rozsahu ji absolvovat);zkouškovou písemnou práci lze vykonat kdykoli do ukončení bloku, lze ji konat pouze třikrát (1 řádný + 2 opravné termíny; v ostatních případech je nutno disciplínu zapsat znovu a opakovat v plném rozsahu).