Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Obchodní korespondence 1 (KSR / OBK1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSR / OBK1 - Obchodní korespondence 1, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Administrativní styl, obchodní dopisBlahopřání, pozvánka.Oznámení.Průvodní dopis. Žádost, odpověď na žádost.Poděkování.Korespondence v oblasti cestovního ruchu.Poptávka.Odpověď na poptávku.Nabídka.Odpověď na nabídku. Objednávka.Reklamace jakosti.Reklamace množství.Reklamace z jiných důvodů.

Získané způsobilosti

Osvojení základní návyků a dovedností (text, styl, jazyk) spojených s psaním a překládáním obchodních dopisů v ruštině ve srovnání s češtinou.

Literatura

Hutarová, M. - Horvátová, M.: Ruská korespondence a jednání pro hospodářskou praxi. Ekopress, Praha 2001 Hutarová, M. - Hucl. V.: Ruská obchodní korespondence. Ekopress, Praha 2002 (druhé aktualizované vydání) Csiriková, M. - Vysloužilová, E.: Ruština v praxi. Leda, Praha 2002. Dynda, A. - Dyndová. E.: Česko ruská obchodní korespondence. Pragoeduca. Praha 1998 Konopielko, B.: Russkij jazyk delovogo obščenija. WUW, Wrocław, 1996.

Požadavky

účast na seminářích s maximálním počtem absencí za semestr 2 týdny;plnění zadaných úkolů, dopisy odevzdávat na počítači;vytvoření formuláře dopisu s vlastní hlavičkou, vedení vlastní evidence dopisů (zvláštní složka); úspěšné vykonání písemné zápočtové práce, kterou lze konat pouze třikrát (1 řádný a 2 opravné termíny), a to do konce bezprostředně navazujícího zkouškového období.