Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Překlad odborného textu: lékař. a léčit. (KSR / POLL1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSR / POLL1 - Překlad odborného textu: lékař. a léčit., Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- obecný úvod o rozmanitých přístupech v péči o lidské zdraví- alternativní směry a jejich prostředky- byliny, aromaterapie, fytoterapie, gemoterapie, jóga, akupresura- tradiční ruské léčitelské postupy- klasická medicína a její nejfrekventovanější termíny

Získané způsobilosti

Studenti si osvojí slovní zásobu z uvedené předmětné oblasti, bude jim vysvětlena i věcná stránka překládání, okrajově i ruské léčitelské reálie.

Literatura

Dušan Žváček . Kapitoly z teorie překladu I. UP Olomouc , 1995. lékařské a botanické slovníky. lékařské a botanické slovníky. Hrdlička, M.:. O textu a translaci. Ostrava, 2003. On-line katalogy knihoven a doporučené www stránky. On-line katalogy knihoven a doporučené www stránky. Dušan Žváček. Úvod do teorie překladu. UP Olomouc , 1994.

Požadavky

- pravidelná účast na seminářích - ověření zvládnuté slovní zásoby v písemných testech v průběhu semestru - úspěšné vykonání písemné zápočtové práce - odevzdání přeloženého odborného textu s vypracovaným glosářem na jedno z probíraných témat